16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOIM: 368 de migranți au murit în ianuarie în Marea Mediterană

OIM: 368 de migranți au murit în ianuarie în Marea Mediterană

Nu mai puțin de 368 de migranți au murit în ianuarie în Marea Mediterană, de peste patru ori mai mulți decât în aceeași lună a anului trecut, a anunțat astăzi, la Geneva, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), potrivit DPA, citat de Agerpres.
Potrivit OIM, printre aceștia s-ar afla și 60 de copii. Peste 67.000 de migranți au ajuns în sudul Europei în prima lună a anului, față de 5.000 în luna precedentă a anului trecut.
Majoritatea migranților călătoresc de pe coasta Turciei în insulele grecești, iar 91% dintre acești oameni provin din Siria, Afganistan și Irak, potrivit autorităților grecești. În ultima dintre aceste tragedii, cel puțin nouă refugiați, dintre care doi copii, s-au înecat după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a răsturnat în Marea Egee, informează marți agenția de știri DHA. Două persoane au fost totuși salvate în urma naufragiului din largul localității Doganbey. Turcia a anunțat că a primit până acum 2,5 milioane de refugiați din Siria care și-au părăsit țara din cauza războiului civil. La sfârșitul lui noiembrie, Ankara a ajuns la un acord cu UE asupra unui plan de protejare a frontierelor externe ale blocului comunitar, dar migranții încă riscă să traverseze pe mare din Turcia până în insulele grecești pentru a intra în UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS