9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul preşedinte al Republicii El Salvador a murit la 56 de ani

Fostul preşedinte al Republicii El Salvador a murit la 56 de ani

Fostul preşedinte al Republicii El Salvador Francisco Flores, în vârstă de 56 de ani, care urma să fie judecat pentru că ar fi deturnat 15 milioane de dolari, a decedat sâmbătă, după ce s-a aflat timp de o săptămână în comă, a anunţat partidul său, informează Mediafax.

„Regretăm decesul fostului preşedinte Francisco Flores, suntem solidari cu familia sa” în aceste momente dificile, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Alianţa Republicană Naţionalistă (ARENA, dreapta, în opoziţie) din care făcea parte Flores.

Flores, care a condus această ţară din America Centrală din 1999 şi până în 2004, era spitalizat de la 24 ianuarie, în urma unei hemoragii cerebrale, şi se afla în comă, „paralizat pe toată partea dreaptă a corpului”, potrivit avocaţilor săi.

Echipa medicală care l-a examinat pe fostul preşedinte joi, la solicitarea justiţiei, a anunţat într-un comunicat că Francisco Flores se afla „într-o comă, cu leziuni neurologice ireversibile”. El prezenta „un edem cerebral sever la nivelul arterei cerebrale medii stânga”, cauzat de un cheag de sânge, potrivit comunicatului. După ce a fost supus mai multor operaţii, fostul preşedinte se afla la terapie intensivă, au anunţat avocaţii acestuia.

Flores era acuzat că ar primit în 2003-2004 15 milioane de dolari din Taiwan, în trei cecuri, bani care erau destinaţi unor programe sociale, însă fostul preşedinte i-ar fi păstrat pentru el. Flores urma să fie judecat în lunile următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS