21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvertizare ANM: Cod Galben de ceață în 22 de județe

Avertizare ANM: Cod Galben de ceață în 22 de județe

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o nouă atenționare imediată (de tip nowcasting) de Cod galben de ceață, valabilă în următoarele ore, în 22 de județe, inclusive în Oltenia.

Potrivit meteorologilor, până la ora 12,00, în județul Cluj (inclusiv în municipiul Cluj-Napoca), în județele Satu-Mare și Bistrița-Năsăud, local în zonele joase și pe drumurile naționale și europene, se va semnala ceață, fenomen care determină reducerea vizibilității local sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri, informează Agerpres.

De asemenea, până la ora 12,00, în zonele de deal și câmpie ale județelor Arad, Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin (inclusiv în zona municipiilor Arad, Timișoara și Deva), precum și pe drumurile naționale și europene aferente, ceața va determina scăderea vizibilității local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Craiova și Caracal, afectate de ceață

Până la ora 12,00, local în județele Dolj și Olt (inclusiv în zona municipiilor Craiova și Caracal), precum și pe drumurile naționale și europene aferente, ceața va determina scăderea vizibilității local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

De asemenea, până la ora 12,00, în județul Ilfov și zona preorășănească a municipiului București, în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița și zona de câmpie a județelor Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș, precum și pe autostrăzile, drumurile județene și naționale aferente, ceața va determina scăderea vizibilității local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri. Tot până la ora 12,00, local în județele Iași, Vaslui, Galați și Bacău, precum și pe drumurile naționale și europene aferente, ceața va determina scăderea vizibilității local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri. Izolat pot fi depuneri de polei

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM, citat de Agerpres.

 


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS