Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin în colaborare cu Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au iniţiat şi organizat o acţiune pe raza municipiului, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu legume-fructe.

Cu această ocazie, pe raza municipiului a fost identificat un mijloc de transport condus de un bărbat de 29 ani, din judeţul Argeş, din care se efectuat activităţi de descărcare legume-fructe la sediul unei societăţi comerciale.

La solicitarea documentelor de provenienţă pentru bunurile identificate, atât conducătorul auto cât şi reprezentantul societăţii nu au putut prezenta actele necesare pentru toate sortimentele transportate, motiv pentru care s-a luat măsura inventarierii întregii cantităţi de legume şi fructe.

În urma acestei activităţi, pentru cantitatea de 6.250 kg. legume (cartofi) nu au fost prezentate documente de provenienţă şi transport.

Faţă de cele constatate, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 10.000 lei, conf. Legii 12/1990, fiind dispusă măsura confiscării cantităţii de legume în valoare de 12.500 de lei.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.