16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOMS: Virusul Zika se propagă într-un ritm exploziv

OMS: Virusul Zika se propagă într-un ritm exploziv

Virusul Zika se propagă într-un ritm exploziv, a avertizat, joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de site-ul cotidianului Le Figaro, potrivit Mediafax. O reuniune de urgenţă privind pericolele reprezentate de acest virus va avea loc în luna februarie.

Virusul Zika, purtat de ţânţari din specia Aedes, este considerat a fi responsabil de malformaţiile cu care se nasc unii copii – au creierul subdezvoltat, ceea ce cauzează probleme majore de dezvoltare, conducând chiar şi la moartea acestora. În prezent nu este disponibil vreun tratament sau vaccin.

Infecţia, care provoacă simptome precum o febră moderată, conjunctivită şi dureri de cap, a fost depistată deja în 21 de ţări din Caraibe, America de Nord şi America de Sud. Din luna noiembrie, în Brazilia au fost raportate 4.000 cazuri de infecţie cu virusul Zika. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că acesta se poate răspândi pe ambele continente americane.

Şi în Marea Britanie s-au înregistrat cazuri de febră Zika, în cazul unor turişti care s-au întors din America de Sud. Recent, un turist danez care a vizitat America de Sud şi Centrală a fost diagnosticat, de asemenea, cu febră Zika. Starea sa generală a fost evaluată de medici ca fiind bună, motiv pentru care a fost externat din spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS