17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia: Proteste ale agricultorilor

Grecia: Proteste ale agricultorilor

Agricultorii eleni au blocat ieri  cu tractoare și alte utilaje agricole mai multe căi rutiere din zona de nord a Greciei, punctul de trecere a frontierei bulgaro-elene Promahonas­-Kulata și drumul de acces către Aeroportul Internațional Makedonia din Salonic.

Autoritățile elene (poliția de frontieră și poliția rutieră) au informat că acțiunea de protest a agricultorilor va continua și în zilele următoare în regiunile Kerdyllia, Serres, Arta, Ioannina și Thessalia, posibil și în alte zone din nordul Greciei. Pentru ziua de marți, 26 ianuarie 2016, în intervalul orar 12:00 – 17:00, a fost anunțată blocarea totală a punctului de trecere a frontierei Kulata­-Promahonas. De asemenea, sunt așteptate acțiuni de protest și în zona aeroportului din Salonic.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS