6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCR discută miercuri legea referitoare la interzicerea fumatului în spațiile publice închise

CCR discută miercuri legea referitoare la interzicerea fumatului în spațiile publice închise

Curtea Constituțională a României dezbate, miercuri, sesizarea privind legea referitoare la interzicerea fumatului în spațiile publice închise, scrie Agerpres. În 22 decembrie 2015, senatori din mai multe grupuri parlamentare au formulat la CCR o contestație referitoare la neconstituționalitatea Legii privind modificarea și completarea Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, proiect de act normativ care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise.

Senatorul independent Alfred Laurențiu Mihai declara, la acea dată, pentru AGERPRES, că, în opinia parlamentarilor care au depus contestația, legea în forma în care a fost adoptată separă fumătorii în două categorii: cei care pot fuma în aeroporturi sau cei care sunt în închisori de maximă siguranță și ceilalți fumători care nu au voie.

El afirma că demersul la CCR nu este împotriva unei legi antifumat, dar trebuie ca un astfel de act normativ să respecte prevederile constituționale.

„Este corect să avem o lege antifumat care să respecte normativele, directivele europene, este corect să protejăm nefumătorii, să nu se fumeze în preajma copiilor. Sunt de acord cu toate aceste lucruri, dar nu sunt de acord să trecem de dragul de a trece o lege nefiind constituțională”, a susținut senatorul.
Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului a fost adoptat pe 15 decembrie 2015 de plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS