6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBiroul Permanent al Senatului discută miercuri solicitarea DNA în cazul lui Gabriel Oprea

Biroul Permanent al Senatului discută miercuri solicitarea DNA în cazul lui Gabriel Oprea

Biroul Permanent al Senatului va discuta miercuri solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pe numele fostului ministru Gabriel Oprea, acuzat de procurorii DNA de infracţiuni de abuz în serviciu.
Şedinţa conducerii Senatului a fost programată pentru ora 11.00, a declarat preşedintele acestui for, Călin Popescu Tăriceanu.
Senatorii din Comisia juridică urmează să se reunească marţea viitoare pentru a discuta cererea DNA.
Fostulul ministru de Interne şi senator Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu, pentru însoţirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliţiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal şi procurorul general Tiberiu Niţu, în baza unui protocol.

Procurorii DNA trebuie să obţină avizul Senatului pentru a începe urmărirea penală pe numele lui Gabriel Oprea. În acest sens, procurorul şef al DNA a trimis procurorului general referatul cauzei în vederea sesizării Senatului, precum şi un număr de 15 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Potrivit DNA, Oprea se face vinovat de două infracţiuni de abuz în serviciu, una constând în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate în perioada în care era ministru cu echipaje ale Poliţiei Rutiere, iar cealaltă constând în încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general, Tiberiu Niţu, a beneficiat, în mod nelegal, de însoţirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale Poliţiei Rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS