10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANM: Prognoza meteo pentru următoarele trei luni

ANM: Prognoza meteo pentru următoarele trei luni

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza meteo pentru următoarele trei luni. Astfel, în luna februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât media climatologică în sudul, estul şi local vestul ţării, iar în celelalte regiuni se vor situa, în general, în limite apropiate de normalul perioadei. Cantităţile lunare de precipitaţii vor putea fi excedentare în regiunile nordvestice, vestice şi, parţial, în cele centrale, iar în restul ţării vor fi apropiate de mediile multianuale.

În luna martie, temperatura medie lunară a aerului va avea valori peste normalul perioadei în sudul, estul şi local vestul ţării, iar în celelalte regiuni se va situa, în general, în
limitele mediilor climatologice. Precipitaţiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării.

De asemenea, în luna aprilie, temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale în sud şi local în est, iar în restul ţării vor avea o tendinţa spre excedent.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durata scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS