10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrevă pe Aeroportul Otopeni

Grevă pe Aeroportul Otopeni

Angajaţii companiei care asigură transportul pasagerilor, încărcatul bagajelor şi curăţenia avioanelor în Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni anunţă că vor face grevă de avertisment, de două ore, vineri, fiind nemulţumiţi de program, dar şi de nivelul de salarizare.

Salariaţii SC Globe Ground România SRL, adică personalul cargo, de curăţenie avioane şi care asigură transportul pasagerilor în Aeroportul Otopeni, anunţă că vineri vor declanşa o grevă de avertisment între orele 13.00 şi 15.00, ceea ce ar putea duce şi la întârzierea unor zboruri.

Angajaţii, membri de sindicat, au decis să protesteze din cauza programului de lucru, despre care spun că nu le mai permite să aibă viaţă socială sau de familie, dar şi din cauza nivelul de salarizare. Ei spun că hotărârea de a declara greva a fost luată cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege, având acordul scris al unui număr de 403 membri de sindicat dintr-un total de 440 membri. Pentru declanşarea grevei este necesar acordul a cel puţin jumătate plus unu din numărul membrilor de sindicat.

Sindicaliştii precizează că, pe perioada desfăşurării grevei, participanţii la grevă vor proteja bunurile unităţii, fiecare salariat aflat în grevă aflându-se la locul său de muncă.

Ei avertizează angajatorul că orice eventual act sau fapt prin care o persoană va fi constrânsă, împiedicată sau influenţată să renunţe la grevă reprezintă infracţiune şi se pedepseşte în consecinţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS