14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii care nu au putut să coboare de la Bâlea Lac din cauza defecţiunii la telecabină sunt din Craiova

Elevii care nu au putut să coboare de la Bâlea Lac din cauza defecţiunii la telecabină sunt din Craiova

Telecabina de la Bâlea Lac s-a defectat marţi, iar 72 de turişti, dintre care 45 de copii, nu au mai putut să coboare, fiind nevoiţi să rămână la cabanele aflate la altitudinea de 2.000 de metri în Munţii Făgăraşului, scrie Agerpres. Potrivit purtătoarei de cuvânt a ISU Sibiu, Bianca Săbău, cei 45 de copii sunt din Craiova.

Turiştii care au rămas blocați marţi, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgărașului, din cauză că s-a blocat telecabina și nu au cum să coboare, au fost cazați la două cabane și li s-a asigurat gratis și o masă caldă, a precizat, Lidia Bădilă, purtătoarea de cuvânt a societății care administrează telecabina. Potrivit acesteia, telecabina de la Bâlea s-a defectat marți, la ora 13,00. Nemulțumiți că nu pot coborî de la Bâlea Lac, o parte din turiștii blocați sus pe munte au sunat la 112, cerând ajutorul salvamontiștilor, deși nu este nimeni rănit și nu există nicio urgență medicală, care să necesite transportul vreunui turist de către salvamontiști.

Astăzi se desfăşoară operațiunea de evacuare a celor 72 de turiști cu trei elicoptere. „Această operaţiune este una fără precedent în județul Sibiu, fiind vorba totodată și de cel mai mare număr de turiști care au fost evacuați vreodată cu elicopterul, fără să fie răniți, din zona montană a județului”, a precizat miercuri Adrian David, șeful Salvamont Sibiu, potrivit Agerpres.

Telecabina de la Bâlea este singurul mijloc de transport în această perioadă, care face legătura pe cablu, pe o distanță de 3.700 de metri, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în condițiile în care Transfăgărășanul este închis din cauza zăpezii foarte mari și a riscului de avalanșe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS