14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrenurile circulă pe toate magistralele feroviare cu întârziere

Trenurile circulă pe toate magistralele feroviare cu întârziere

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a anunţat că trenurile circulă pe toate magistralele feroviare, dar programul de circulație este afectat de condițiile meteo nefavorabile. Călătorii sunt sfătuiți să se intereseze din timp despre modificările care apar în graficul de circulație.

Se mențin deschise toate secțiile de cale ferată, însă în zonele afectate de viscol și ninsori se va reduce numărul de trenuri care circulă doar pe intervale mici de stații, călătorii fiind preluați de trenurile rămase în circulație. Prin această măsură se facilitează accesul mijloacelor de deszăpezire, pentru a menține secţia feroviară în conditii de circulație.

Deşi au fost anulate mai multe trenuri  între  București – Constanța (și retur),  circulația feroviara nu a fost închisă, fiind  redus doar numărul  acestora pe secţie cu asigurarea condiţiilor de oprire  în stațiile intermediare, iar călătorii au fost preluați de aceste trenuri rămase în circulație.

Pe mai multe tronsoane feroviare a fost redus numărul de trenuri din cauza condițiilor meteo nefavorabile, dar se asigură continuitate în graficul de circulație. Situația actualizată se poate accesa la linkul http://mt.ro/web14/informatii-de-interes-public/comandament-de-iarna/stare-infrastructurii/feroviar.

Plugurile de zăpadă acționează permanent pe sectoarele București – Lehliu, Urziceni – Slobozia și Videle – Giurgiu, iar personalul feroviar este mobilizat pentru curatarea si mentinerea functionarii aparatelor de cale la intrarea și ieșirea din gări. Din cauza depunerilor masive de zăpadă pe elementele liniei de contact, echipele de intervenții au acționat timp de mai bine de 3 ore în zona Complexului Feroviar București pentru remedierea unor deranjamente la sistemul de alimentare cu energie electrică pe segmentele Chiajna – București Nord, Chitila – București Nord, București Nord – Băneasa și liniilor de contact din Gara de Nord, aferente peroanele 5-14.

Pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-webb din gările București Nord, Brașov, Craiova și Timișoara care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor, precum și programul trenul meu http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren  care oferă informații în timp real cu privire la localizarea trenurilor înscrise în circulație.

În funcție de evoluția vremii, CFR SA va analiza și va lua măsuri de restricționare a circulației trenurilor de călători și de marfă pe segmentele unde condițiile meteo pot crea probleme în trafic, astfel încât să evităm blocarea acestora pe secțiile de cale ferată.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS