22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIranul va crește livrările de petrol

Iranul va crește livrările de petrol

Iranul lansează planul de suplimentare imediată a livrărilor de petrol cu 500.000 de barili pe zi, după ridicarea sancțiunilor occidentale care au afectat economia si au limitat exporturile de țiței, a afirmat duminica Amir Hossein Zamaninia, oficial în Ministerul Petrolului, informează Mediafax citând Bloomberg.
Autoritățile de la Teheran intenționeaza să crească exporturile cu alte 500.000 de barili pe zi în lunile care vor urma.
Creșterea vânzărilor de petrol ale Iranului vor duce la accentuarea declinului preturilor petrolului, pe o piața deja suprasaturată, considera Robin Mills, analist la compania de consultanță Qamar Energy din Dubai.
Cotaițile petrolului Brent (Londra) și petrolului WTI (New York) au coborât sub pragul psihologic de 30 de dolari pe baril, care nu a mai fost atins în ultimii  12 ani.
Cumpărătorii de petrol iranian sunt liberi sa achiziționeze orice cantitate doresc, după ce Agenția Internațională pentru Energie Atomică a constat că Iranul și-a restrâns capacitatea de a dezvolta armament nuclear.
Iranul este pe locul patru în lume în funcție de mărimea rezervelor de petrol și pe primul loc în privința rezervelor de gaze naturale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS