10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtac armat într-un hotel din capitala Burkinei Faso soldat cu 20 de morţi

Atac armat într-un hotel din capitala Burkinei Faso soldat cu 20 de morţi

30 de ostatici au fost eliberaţi în hotelul din capitală Ouagadougou de către forţele de securitate, cu sprijinul soldaţilor francezi şi americani. Aproximativ 20 de oameni au fost ucişi în atacul armat. Principalii suspecţi sunt militanţii islamişti, care ar fi deschis focul în restaurantul Cappucino al Hotelul Splendid şi ar fi luat mai mulţi ostatici, potrivit Reuters. Hotelul de patru stele este frecventat de occidentali.

UPDATE 10.18 Luptătorii islamişti au minat cu explozive etajele superioare, încetinind progresul forţelor de securitate burkineze –ajutate de militari americani şi francezi – în a prelua controlul hotelului, a declarat un ofiţer superior din forţele de jandarmerie. (Reuters)
Militarii au început azi noapte asaltul asupra hotelului Splendid, potrivit Reuters. Recepţia hotelului a fost incendiată. O victimă care a ajuns în spital a declarat atacatorii urmăreau ucidă albi.Potrivit CNN, în perimetru au intervenit şi militarii francezi, care sunt asistaţi de americani. Hotelul este situat în partea centrală a capitalei Ouagadougou şi este frecventat de jurnalişti, diplomaţi şi de personalul ONU. Atacul a fost revendicat de grupul islamist Al-Mourabitoun, care a jurat loialitate Al-Qaedei din Magrebul Islamic. Aceeaşi grupare a revendicat şi atacul asupra hotelului Raddison Blu din statul vecin Mali, la sfârşitul anului trecut, care s-a soldat cu 22 de morţi. Potrivit martorilor oculari, două maşini capcană au explodat în faţa hotelului Splendid la ora 19.30 GMT (21:30 ora României). Trei sau patru suspecţi albi înarmaţi au fost văzuţi intrând în hotelul din Ouagadougou, care este de multe ori folosit de personalul ONU şi de occidentali. Martorii au relatat suspecţii erau albi, purtau turbane şi vorbeau o limbă care nu este nativă în Burkina Faso, o fostă colonie franceză, relatează BBC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS