6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRepublica Moldova: Ion Păduraru îşi retrage candidatura pentru funcţia de premier

Republica Moldova: Ion Păduraru îşi retrage candidatura pentru funcţia de premier

Ion Păduraru, candidatul desemnat de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pentru funcţia de premier, a anunţat vineri după-amiaza că îşi retrage candidatura, informează Unimedia şi Radio Chişinău, potrivit Agerpres.
„În dimineaţa acestei zile, şefului statului i-a fost înaintată o declaraţie semnată de 55 de deputaţi. Nu cred că ar fi corect să existe o confruntare între mine şi majoritatea parlamentară. La ora actuală, eu nu mai am statutul de prim-ministru desemnat”, a declarat Păduraru în cadrul unui briefing de presă.

„Candidatura propusă de majoritatea parlamentară este una de compromis şi preşedintele Nicolae Timofti urmează să ia o decizie în acest sens. În situaţia în care există o majoritate declarată, nu a mai avut rost să iniţiez negocieri cu fracţiunile parlamentare. Nu are sens să propun liste de candidaţi şi să elaborez programe”, a adăugat Păduraru.

Preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat joi seara pe Ion Păduraru, secretar general al cancelariei prezidenţiale, candidat la funcţia de prim-ministru, potrivit unui comunicat oficial, difuzat după ce a expirat termenul dat de şeful statului ca semnăturile deputaţilor care formează majoritatea parlamentară să fie reconfirmate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS