5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Justiției propune abrogarea articolului care permite reducerea pedepsei pentru deținuții care scriu cărți

Ministrul Justiției propune abrogarea articolului care permite reducerea pedepsei pentru deținuții care scriu cărți

Raluca Prună, ministrul Justiției, a anunțat astăzi într-o conferință de presă ca va promova abrogarea articolului care permite ca deținuții care scriu cărți științifice să primească o reducere de pedeapsă de 30 de zile.
„Fenomentul a scăpat de sub control”, a declarat Raluca Prună, astăzi, într-o conferință de presă, anunțând totodată noi date care arată numărul cărților scrise de deținuți pentru a-și scurta pedeapsa cu 30 de zile.
De altfel, tot astăzi, Direcția Națională anticorupția a anunțat că deschide un dosar penal în aceste cazuri.
„Fapta ar fi fost săvârșită de mai multe persoane care au acționat concertat în scopul de a crea aparența că sunt îndeplinite condițiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie liberate condiționat. Dintr-o notă întocmită de Administrația Națională a Penitenciarelor, precum și din datele existente în spațiul public rezultă indicii că, în realitate, aceste condiții nu erau îndeplinite în realitate, iar prin faptele săvârșite s-a urmărit exclusiv favorizarea persoanelor condamnate”, au spus procurorii DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS