29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNinsoare şi îngheţ în Bosnia şi Herţegovina

Ninsoare şi îngheţ în Bosnia şi Herţegovina

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Bosnia şi Herţegovina (BiH) că autorităţile centrale din BiH au atenţionat asupra ninsorilor abundente care se vor înregistra în mai multe zone ale ţării şi asupra temperaturilor extrem de scăzute care vor favoriza producerea îngheţului pe şosele. În aceste condiţii, autoritatea de supraveghere a traficului rutier BIHAMK avertizează asupra condiţiilor grele de trafic rutier din Bosnia şi Herţegovina (BiH), cu precădere în zonele de munte, respectiv pasurile/trecătorile Ivan (pe ruta Sarajevo-Konjic), Nisici (pe ruta Srednje-Olovo), Rostovo (pe ruta Novi Travnik-Bugojno), Laniste (pe ruta Kljuc-Bosnanski Petrovac), Ostrelj (pe ruta Bosanski Petrovac-Drvar).

BIHAMK recomandă folosirea echipamentelor de iarnă de către toţi participanţii la trafic, iar pentru tiruri şi maşini grele este precizată obligativitatea folosirii lanţurilor (conform legislaţiei din BiH). Pentru detalii poate fi consultat site-ul oficial www.bihamk.ba. MAE recomandă cetăţenilor români care doresc să tranziteze Bosnia şi Herţegovina să se informeze înainte de a pleca la drum şi să evite pe cât posibil zonele menţionate în următoarele 5-7 zile.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS