14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecomandările politiștilor pentru un trafic rutier sigur în condiții de iarnă

Recomandările politiștilor pentru un trafic rutier sigur în condiții de iarnă

Având în vedere condițiile meteo nefavorabile este important ca, înainte de a porni la drum, fiecare conducător auto, profesionist sau amator, să-și echipeze corespunzător maşina pentru sezonul rece.
 
Polițiștii recomandă conducătorilor auto să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, să utilizeze preponderent frâna de motor şi să evite efectuarea depăşirilor, care în asemenea condiții meteo-rutiere se dovedesc extrem de periculoase.
 
De asemenea, se recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.
Totodată, poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor concrete din trafic și, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanței în mers între vehicule.
Este important ca în zonele urbane să nu se oprească ori să se staționeze cu autovehiculele pe traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, pentru a permite intervenția mijloacelor de deszăpezire şi desfășurarea traficului, în general.
 
Și pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, atât în timpul deplasării, cât și în momentul traversării arterelor rutiere care, obligatoriu, trebuie făcută doar prin locurile special amenajate și după o temeinică asigurare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS