11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia stopează importul de produse alimentare din Ucraina

Rusia stopează importul de produse alimentare din Ucraina

Guvernul rus a decis să introducă embargo la produsele alimentare importate din Ucraina. Decizia intră în vigoare pe 1 ianuarie 2016, a declarat ministrul rus al Economiei, Aleksei Uliukaev, informează Adevărul.

„Având în vedere că Ucraina s-a alăturat sancţiunilor economice şi financiare impuse Rusiei, am decis să introducem măsuri de protecţie sub forma unui embargo pentru produsele alimentare”, a specificat Aleksei Uliukaev. Tot el a adăugat că protejează piaţa de accesul nedorit al produselor din Uniunea Europeană. „Cel mai probabil vom fi nevoiţi să ne protejăm piaţa, într-o manieră unilaterală, în faţa accesului nedorit, prin teritoriul Ucrainei, al produselor alimentare provenite din terţe ţări, în primul rând al celor provenite din statele membre ale Uniunii Europene”, a subliniat Uliukaev.

Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, a spus că, în urma introducerii acestui embargo, Ucraina ar putea pierde 600 de milioane de dolari, în acest an. „Am început să ne pregătim pentru introducerea, de către Rusia, a restricţiilor comerciale împotriva Ucrainei. Am făcut o evaluare a posibilelor pierderi provocate exporturilor către Rusia de acest embargo şi, în 2016, estimăm că acestea se vor ridica la 600 de milioane de dolari”, a spus Arseni Iaţeniuk.

În august 2015, premierul rus Dmitri Medvedev declara că Moscova va introduce un embargo la produsele alimentare provenite din Ucraina, începând din 2016, în situaţia în care va intra în vigoare un acord de asociere între Kiev şi Uniunea Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS