20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc a făcut un apel la pace în mesajul său de Crăciun

Papa Francisc a făcut un apel la pace în mesajul său de Crăciun

Papa Francisc a profitat de tradiționalul său mesaj de Crăciun pentru a aminti de violența din lume. A vorbit despre atentatele de la Paris și Beirut, despre persoanele aflate în suferință, precum copii, soldați sau refugiați, și a cerut eforturi din partea comunității internaționale și a politicienilor pentru pace, relatează Agerpres.

Din balconul bazilicii San Pietro, în tradiționala slujbă ‘Urbi et Orbi’, papa Francisc a ținut să sublinieze că și anul acesta a fost dominat de violență.

„Unde se naște Fiul Domnului, se naște pacea. Și unde există pace, nu există loc pentru ură și război”, a spus  Suveranul Pontif.

Papa Francisc și-a exprimat dorința realizării unui „acord în cadrul ONU”, atunci când va înceta zgomotul armelor în Siria, „pentru a remedia situația umanitară a unei populații aflate la capătul puterilor”.  A făcut, de asemenea, apel la un acord asupra Libiei, „pentru a depăși gravele diviziuni și violențe” din această țară și pentru a pune capăt „atrocităților” din Irak, Yemen și Africa subsahariană. Papa Francisc a cerut, în mesajul său de Crăciun, pace pentru Republica Democratică Congo, Burundi și Sudanul de Sud.

Suveranul Pontif a vorbit despre acte cumplite de terorism petrecute în acest an, precum masacrul survenit în aer în Egipt sau atentatele din Beirut, Paris, Bamako și Tunisia. El i-a deplâns pe cei persecutați în diferite locuri ale lumii și a spus că „sunt martirii” zilelor noastre.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS