15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCadou de 296 de milioane de lei de la Guvern pentru Primăriile și Consiliile Județene care nu şi-au gestionat corect finanţele

Cadou de 296 de milioane de lei de la Guvern pentru Primăriile și Consiliile Județene care nu şi-au gestionat corect finanţele

Primăriile sau Consiliile Judeţene care nu şi-au gestionat corect finanţele primesc un cadou de Crăciun de la Executiv. Potrivit b1.ro, Guvernul le oferă 296 de milioane de lei pentru plata facturilor curente. Cea mai mare parte din sumă este alocată pentru plata arieratelor, peste 266 de milioane de lei. Iar peste 21 de milioane de lei vor fi împărţiţi între 17 comunităţi ce trebuie să achite plata unor sentinţe stabilite prin hotărâri judecătoreşti. Aici sunt incluse drepturile salariale pentru personal din sănătate sau datorii neachitate către firme care au executat lucrări pentru administraţii locale.

În prag de sărbători, Guvernul s-a gândit şi la bătrânii din azile. Aproape 2,3 milioane de lei vor fi împărţiţi între 18 cămine de bătrâni. Şi tot în prag de sărbători, locuitorii din Motru vor avea bani să îşi achite energia termică. Ei au primit de la Guvern 3,3 milioane de lei.

Printre localităţile care au primit sume importante se numară Voineasa din Vâlcea cu 17,5 milioane de lei.

Sume din banii alocaţi de Executiv vor ajunge şi la mai multe Consilii Judeţene din ţară. CJ Satu Mare va primi 8 milioane de lei, CJ Prahova aproape 2,6 milioane de lei, iar Consiliul Judeţean Tulcea 1,75 milioane de lei. Banii de la guvern au fost repartizaţi şi către Consiliul Judeţean din Mehedinţi.

Hotărârea de guvern care alocă aceste sume din Fondul de rezervă bugetară a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

Ce localităţi au primit cei mai mulţi bani înainte de Crăciun:

Predeal – 1,4 milioane lei
Râșnov – 2,4 milioane lei
Lupeni – 5,9 milioane
Voineasa – 17,5 milioane lei

Ce Consilii Judeţene au primit cei mai mulţi bani înainte de Crăciun:

CJ Mehedinți – 2,79 milioane
CJ Prahova – 2,59 milioane lei
CJ Satu Mare – 8 milioane lei
CJ Teleorman – 1 milion lei
CJ Tulcea – 1,75 milioane

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS