14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTemperaturi-record în Europa și Statele Unite. Cel mai călduros Crăciun

Temperaturi-record în Europa și Statele Unite. Cel mai călduros Crăciun

Aceasta este una dintre cele mai călduroase sărbători de Crăciun din istorie. Şi asta la nivel global. Termometrele au indicat în aceste zile temperaturi-record în Europa, dar şi în America, informează B1 TV.

A fost record de temperaturi în Franţa în aceste zile. Meteorologii au anunţat maxime de 15 grade în partea de nord a Franţei și de 19 grade în sud. Aceste temperaturi sunt în medie cu 8-10 grade mai mari decât mediile anuale şi au reprezentat un record pentru perioada de Crăciun de la începutul măsurătorilor.E foarte cald şi în restul Europei, dar şi dincolo de Atlantic. Joi, s-au înregistrat 22 de grade Celsius la New York, cea mai ridicată temperatură pentru această perioadă din ultimii 44 de ani. În aceste condiţii, turiştii s-au plimbat prin Manhattan îmbrăcaţi în tricouri, iar o artistă cânta pe stradă purtând doar un costum de baie.  În Virginia, s-a înregistrat un alt record, de 28 de grade Celsius. Temperaturi ridicate au fost şi în Canada, cu peste 21 de grade Celsius în Quebec.

La Londra, trecătorii au profitat de asemenea de căldură şi s-au întins pe iarbă în parcuri. De altfel, în Marea Britanie narcisele deja au înflorit.Şi la Moscova au fost măsurate 10 grade Celsius, un record pentru Ajunul Crăciunului. La începutul săptămânii, patinoarul artificial din Piaţa Roşie s-a închis, în timp ce cele 1.200 de patinoare naturale din capitala rusă nu au fost deschise deloc sezonul acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS