16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraficul prin punctele de la frontiera româno-ungară a crescut, sâmbătă, de peste cinci ori

Traficul prin punctele de la frontiera româno-ungară a crescut, sâmbătă, de peste cinci ori

202.200 de persoane au trecut, sâmbătă, frontiera română. 136.000 au intrat în țară, cele mai multe – 92.000 -, pe la granița cu Ungaria. Numărul acestora a fost de cinci ori mai mare decât într-o zi normală, a anunțat Poliția de Frontieră, citată de Mediafax.

În ultimele 24 de ore, prin punctul de trecere Nădlac II (autostrada), au intrat în România 25.000 de persoane, fiind verificați peste 1.000 de cetățeni într-un interval de o oră. De asemenea, valori ridicate de trafic s-au înregistrat şi prin punctele aeroportuare, unde au trecut frontiera aproximativ 30.700 persoane.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă.  Astfel încât să se evite suprasolicitarea unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Totodată, instituţia anunţă că s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră. În prezent, peste 3.300 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

 

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS