6.1 C
Craiova
sâmbătă, 14 decembrie, 2019
Acasă Actualitate Irak: Cel puţin 18 morţi şi 41 de răniţi, într-un atac sinucigaş...

Irak: Cel puţin 18 morţi şi 41 de răniţi, într-un atac sinucigaş cu bombă

-

Cel puţin 18 persoane au murit şi alte 41 au fost rănite, astăzi, în Bagdad, într-un atac sinucigaş cu bombă, comis la funerariile unui militant şiit, care a luptat împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI), informează site-ul agenţiei de presă Reuters, potrivit Mediafax.

Poliţia irakiană şi surse medicale au anunţat că, în atacul de vineri, cel puţin 18 persoane au murit şi alte 41 au fost rănite. Atentatul a avut loc la o moschee dintr-o zonă predominant şiită Hay al-Amil din capitala Irakului, Bagdad. Atacul nu a fost revendicat până în prezent.

Militanţii sunniţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI), care controlează ample regiuni din nordul şi vestul Irakului, au mai comis atentate cu bombă în Bagdad.
Atacul a avut loc la funerariile unui membru al grupării Hashid Shaabi, formată în mare parte din luptători şiiţi care sprijină Guvernul irakian şi luptă împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Influenţa pe care a dobândit-o gruparea Stat Islamic în Irak a amplificat aceste tensiuni între sunniţi şi şiiţi, determinând efectuarea raidurilor aeriene de către forţele coaliţiei internaţionale conduse de SUA în regiuni din Irak şi Siria, unde militanţii islamişti se luptă să impună un califat.

ȘTIRI VIDEO GdS

Aco Todorov, antrenor și selecționer

Antrenorul echipei masculine de baschet SCM „U” Craiova, Aleksandar Todorov, este noul selecționer al Macedoniei de Nord. Contractul...