5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul "Prima Casă", modificat de ieri. Tinerii pot cumpăra o casă mai mare dacă vând înainte proprietatea deţinută sau lichidează creditul garantat de stat

Programul „Prima Casă”, modificat de ieri. Tinerii pot cumpăra o casă mai mare dacă vând înainte proprietatea deţinută sau lichidează creditul garantat de stat

De la 1 octombrie, Programul ”Prima Casă” a fost modificat în sensul în care cei care au cumpărat sau construit o locuință prin acest program au acum posibilitatea de a cumpăra o casă mai mare și mai scumpă, garantată tot de stat, condiția fiind să vândă înainte proprietatea deţinută și să lichideze creditul garantat de stat.
Totodată, perioada de executare a garanţiilor şi a perioadei în care beneficiarii vor putea plăti ratele restante a fost majorată. Astfel, plata garanţiei acordate în cadrul programului se va efectua în maximum 90 de zile de la formularea cererii de plată, nu în maximum 90 de zile de restanţă.
Plafoanele anuale de garantare vor fi gestionate în sistem revolving, astfel încât se va asigura continuitatea programului.
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a acordat în primele şase luni peste 15.600 de garanţii pentru Programul ”Prima Casă”, deci cu 40% mai multe decât în perioada similară a anului trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS