6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSorin Oprescu rămâne internat la Spitalul Universitar

Sorin Oprescu rămâne internat la Spitalul Universitar

Sorin Oprescu rămâne internat la Spitalul Universitar Bucureşti, medicii specialişti urmând decidă dacă primarul suspendat al Capitalei va fi supus unei coronarografii la începutul săptămânii viitoare, a declarat duminică profesor doctor Mircea Cinteză, şeful clinicii Cardiologie din cadrul SUUB, potrivit Mediafax.

„Nu ştiu ce investigaţii s-au făcut, dar potrivit procedurilor, se începe cu investigaţii neinvazive: EKG, investigaţii imagistice, analize, pentru a vedea dacă există semne de leziuni musculare ale inimii şi stabilirea valorilor zahărului în sânge„, a declarat profesor doctor Mircea Cinteză, şeful clinicii Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Mircea Cinteză a precizat în urmă acestor investigaţii neinvazive se decide dacă este necesară şi coronarografia. Şeful clinicii Cardiologie a precizat Sorin Oprescu este urmărit permanent şi, din discuţiile pe care le-a avut cu medicul de gardă, a înţeles se pune problema dacă va face această investigaţie la începutul săptămânii viitoare, explicând această investigaţie se face atunci când sunt semne ar exista probleme mai grave, cum ar fi un infarct sau un infarct miocardic.

„El având cele două boli prinicipale, boală cardiovasculară şi diabet, în astfel de situaţii există opinii ale celor specializaţi şi aceşti medici se întâlnesc de facto într-o comisie pentru a analiză situaţia fiecărui pacient”, a mai adăugat profesorul doctor Mircea Cineză.

Şeful clinicii Cardiologie a precizat în urmă invesigatiilor echipa de medici va decide dacă în cazul lui Sorin Oprescu problemele pot fi rezolvate cu tratament, printr-o intervenţie de lărgire a arterei sau printr-o operaţie pe cord.

Pe durata investigaţiilor medicale primarul suspendat al Capitalei va fi sub escortă.

Sorin Oprescu a fost adus sâmbătă, în jurul orei 16.00, cu o dubă a poliţiei din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenţă, la intrarea în unitatea medicală fiind însoţit de doi agenţi. Primarul suspendat al Capitalei a fost, în perioada 1994- aprilie 2006, director al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Alexandru Chiciu, avocatul primarului suspendat al Capitalei, a declarat, sâmbătă, după ce l-a vizitat pe acesta în arest, Sorin Oprescu va fi dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru a i se face o serie de investigaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS