18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasada SUA a donat truse de teste Institutului "Marius Nasta"

Ambasada SUA a donat truse de teste Institutului „Marius Nasta”

Ambasada SUA a donat ieri peste 1.900 de truse de teste pentru depistarea tuberculozei rezistente la tratament Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti. Şeful Biroului pentru Cooperare în Domeniul Apărării (Office for Defense Cooperation), colonelul Louis Seliquini a donat trusele de teste conducerii Institutului din partea Guvernului SUA. Valoarea truselor de teste este de 147.000 de dolari, iar finanţarea a fost asigurată de Comandamentul Forţelor Statelor Unite din Europa (EUCOM).
„Aceste teste reduc timpul de diagnosticare a tuberculozei rezistente la tratament de la câteva luni la doar câteva ore”, au declarat specialiştii Institutului „Marius Nasta”. Colonelul Seliquini a remarcat profesionalismul şi dăruirea echipei Institutului şi a subliniat importanţa acestui proiect care include, pe lângă această donaţie, şi activităţi de pregătire a personalului, dar şi finanţarea unor lucrări de renovare a clădirii.

Donaţia este parte a unui proiect mai amplu de asistenţă umanitară pentru îmbunătăţirea testării şi tratării tuberculozei în România. Acest proiect completează programul României în domeniul tuberculozei cu teste care permit diagnosticarea rapidă a tuberculozei rezistente la medicamente şi creşte capacitatea României de a diagnostica aceste cazuri, menţionată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alţi experţi în domeniu.
Mai multe informaţii despre Biroul pentru Cooperare în Domeniul Apărării la: http://go.usa.gov/3tQF9.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS