19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictor Ponta, vizită de lucru la sediul BERD din Londra

Victor Ponta, vizită de lucru la sediul BERD din Londra

Premierul Victor Ponta a efectuat joi o vizită de lucru la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). La sediul băncii din Londra, delegaţia a avut întîlniri cu Preşedintele BERD, Şir Suma Chakrabarti şi Primul Vice Preşedinte, Phil Bennett, potrivit hotnews.ro. Ambele părţi au subliniat angajamentul comun pentru intensificarea cooperării dintre BERD şi România, informează Guvernul. Premierul român a prezentat conducerii BERD mai multe proiecte considerate prioritare de către Guvernul României, în domeniul Transporturilor, Energiei şi Lucrărilor Publice, cu impact major asupra dezvoltării regionale, respectiv a infrastructurii naţionale. Board-ul Directorilor BERD urmează să aprobe pe 30 septembrie nouă strategie de ţară pentru România.

Proiectele urmează să intre într-un proces de evaluare internă efectuat de specialiştii BERD, din perspectiva fezabilităţii lor economice, al efectului pozitiv asupra tranziţiei economiei României către standarde moderne şi performanţe, cât şi a posibilităţilor de finanţare, în condiţiile actuale dificile de pe pieţele financiare internaţionale.
Premierul român a fost însoţit în această deplasare de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici şi de ministrul Transporturilor, Iulian Matache.
O nouă strategie pentru România, până în anul 2020, se aşteaptă să fie aprobată în şedinţa Consiliului de Administraţie din 30 septembrie. Operaţiunile BERD în România sunt conduse de către dl Matteo Patrone, numit director al reprezentanţei de la Bucureşti, începând cu luna iulie 2015.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS