Acasă Actualitate Nou bilanţ al tragediei de la Mecca: Peste 700 de persoane au...

Nou bilanţ al tragediei de la Mecca: Peste 700 de persoane au murit, iar peste 800 au fost rănite

-

719 persoane au murit și mai mult de 800 au fost rănite în busculada care  a avut loc în timpul unei ceremonii religioase, la Mecca. Peste două milioane de musulmani sunt prezenți la pelerinajul de la Mecca.
Autoritățile anunță că situația se află sub control, dar numărul victimelor ar putea crește.
Nu este primul incident care are loc. Miercuri, alți 200 de oameni au rămas blocați într-un tren timp de jumătate de oră, după ce ușile s-au blocat.

24-1443085108-hajj-stampede-death1

Incidentul are loc la 3 săptămâni după ce o macara s-a prăbuşit la Marea Moschee din Mecca. 107 persoane şi-au pierdut viaţa în incident. „Ceea ce s-a întâmplat a fost peste puterile umane. A fost un act al lui Allah şi, din câte ştiu, nu există nicio vină umană”, a declarat atunci un inginer din cadrul Grupului Binladin, care se ocupă de extinderea complexului de moschei de la Mecca, citat de AFP.
În anul 2006, o busculadă produsă în timpul Hajj-ului s-a soldat cu moartea a 350 de pelerini.

ȘTIRI VIDEO GdS

Doi tineri au fost găsiți morți într-o mașină, în Bacău

Un tânăr de 19 ani şi iubita lui de 16 ani, au fost găsiţi morţi în dimineaţa zilei de luni, într-o maşină parcată pe o stradă din comuna Secuieni, judeţul Bacău.

Warner Bros a anunțat când va apărea „The Matrix 4“

Cel de-al patrulea film din seria cinematografică „The Matrix“ şi lungmetrajul „The Flash“ vor fi lansate pe marile ecrane în 2021 respectiv...