3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei bărbaţi au fost reţinuţi de DIICOT pentru că au introdus ilegal în România şase migranţi

Trei bărbaţi au fost reţinuţi de DIICOT pentru că au introdus ilegal în România şase migranţi

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au reținut trei persoane – Adrian Voica, Mihail Manic și Tudor Sîrbu – sub acuzația că fac parte dintr-o grupare care a introdus ilegal în România din Republica Moldova șase migranți de origine arabă și iraniană. Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu luna septembrie, Chirilă Marian Plugaru, persoană condamnată definitiv la 12 ani pentru comiterea de infracțiuni din sfera criminalității organizate și care se sustrage executării pedepsei, a inițiat și constituit o grupare infracțională organizată în scopul comiterii infracțiunii de trafic de migranți pentru a obține importante beneficii materiale.

La această grupare au aderat atât cetățeni moldoveni, cât și români, care aveau rolul de a prelua imigranții intrați în România de pe teritoriul Republicii Moldova și de a-i transporta până la frontiera de vest, primind în schimb sume cuprinse între 1.000 și 4.000 euro pentru fiecare persoană transportată. În a doua jumătate a lunii septembrie 2015, membrii grupării au identificat pe teritoriul Republicii Moldova 6 migranți, doi adulți și trei copii de origine arabă și un adult de origine iraniană, pe care i-au racolat prin promisiunea trecerii frontierei de stat în România și transportării ulterioare în vestul Europei. Luni, polițiștii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au monitorizat membrii grupării în timp ce transportau cei șase migranți, de la frontiera cu Republica Moldova până în municipiul Iași, unde au acționat pentru prinderea în flagrant a acestora. Cu această ocazie, asupra traficanților și în autoturisme au fost găsite și ridicate 14 telefoane mobile, diferite înscrisuri, precum și diverse sume de bani (9.550 euro, 1.450 dolari SUA, 310 lei și 5.000 lei R. Moldova).

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS