13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în zona Olteniei, vremea se menţine caldă în prima săptămână de prognoză, cu medii regionale ale temperaturilor maxime cuprinse între 23 şi 27 de grade şi minime între 14 şi 16 grade. În cea de-a doua săptămână, atât temperaturile diurne, cât şi cele nocturne vor scădea treptat şi vor deveni normale pentru această perioadă din an, ceea ce înseamnă maxime de aproximativ 20 de grade şi minime de 10…11 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în data de 21 septembrie, dar şi în intervalul 24 – 30 septembrie, zile în care, izolat, sunt posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

În zona de munte, în primele trei zile ale prognozei, valorile maxime de temperatură vor fi în creştere şi vor caracteriza o vreme caldă, îndeosebi în 23 septembrie, când vor ajunge la medii de 18…19 de grade. Apoi vremea se va răci treptat, iar din 26 septembrie şi până la sfârşitul intervalului, se vor înregistra temperaturi diurne, în medie, de 14…16 de grade, apropiate de cele normale în această perioadă. Minimele nocturne vor avea variaţii semnificative în primele zile, apoi tendinţa va fi de scădere treptată de la 10 la 4 grade. Va ploua zilnic, dar cu precădere în 21 septembrie, precum şi în intervalul 24–29 septembrie, atunci când se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS