16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru luni şi marţi

Prognoza meteo pentru luni şi marţi

Meteorologii anunţă că luni cerul va avea înnorări şi va ploua în zonele de munte, în Transilvania, Oltenia şi în nordul Moldovei, iar în prima parte a zilei, pe spaţii restrânse, în Banat, Crişana şi în Maramureş. Vor fi şi averse, posibil însoţite de descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploile vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în majoritatea zonelor. Temperatura aerului, în scădere îndeosebi în centru şi în nord-est, va avea maxime cuprinse între 17 şi 29 de grade şi minime între 8 şi 18 grade, uşor mai mari pe litoral. Dimineaţa vor mai fi condiţii de ceaţă în sud-estul ţării.
Marţi, vremea va fi în general frumoasă, dar şi uşor mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată în sud-estul ţării, în timp ce în restul teritoriului, valorile termice, în uşoară creştere, se vor încadra în general în limitele normale ale perioadei. Astfel, maximele termice vor fi cuprinse între 20 şi 28 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în cursul zilei în zonele de munte şi în sud-vest, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, iar ziua şi în Dobrogea şi în Bărăgan. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 şi 20 grade, mai scăzute în depresiuni. În zonele joase, mai ales noaptea, vor fi condiţii de ceaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS