8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Fostul consilier al Alinei Bica îşi recunoaşte în instanţă vinovăţia în dosarul ANRP

Fostul consilier al Alinei Bica îşi recunoaşte în instanţă vinovăţia în dosarul ANRP

Ionuţ Florin Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, a recunoscut vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA în dosarul ANRP, el oferind detalii în sala de judecată în legătură cu un teren din Snagov cumpărat de la Alin Cocoş.

Îmi menţin poziţia de la termenul anterior. Recunosc faptele aşa cum au fost descrise în actul de sesizare. Recunosc şi probele aduse de parchet, pe care le consider logice. Recunosc implicarea mea în intermedierea relaţiei dintre Alin Cocoş şi Alina Bica„, a declarat Ionuţ Mihăilescu.
Alina Bica nu a fost prezentă la proces, ea refuzând fie adusă în sala de judecată.

În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, fapta săvârşită secretar de stat şi reprezentanta Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

În acelaşi dosar, mai sunt judecate şi alte persoane care erau în componentă comisiei: Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu şi Remus Baciu.

De asemenea, au mai fost deferiţi justiţiei evaluatorul Emil Nutiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe şi Dorin Cocoş, fiul acestuia, Alin Cocoş, şi Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al şefei DIICOT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS