15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCorneliu Vadim Tudor a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea din Bucureşti

Corneliu Vadim Tudor a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea din Bucureşti

Corneliu Vadim Tudor a fost înmormântat astăzi cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea Civil, la ceremonia funerară fiind prezenți mii de oameni, scrie Agerpres.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al fondatorului Partidului România Mare a fost învelit cu drapelul național și fanfara militară a intonat Imnul țării, în timp ce militari din Garda de Onoare au tras focuri de armă. Printre cei care l-au condus pe ultimul drum s-au aflat foști colegi de partid ai lui C. V. Tudor, oameni politici, artiști.
Președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu, prezent la înmormântare, a afirmat că el și Vadim erau apropiați, ei cunoscându-se încă din vremea în care Văcăroiu a fost prim-ministru. „Avea o calitate extraordinară — iubea oamenii. Venea la mine cu diverse cazuri, cum să-i ajutăm pe oameni. A fost o mare personalitate a culturii și politicii. Avea o personalitate extraordinară”, a declarat Nicolae Văcăroiu. El a menționat că Vadim Tudor suferea de diabet într-o formă gravă, care îi provoca o stare de agitație. „Mulți îl acuză de atacuri la adresa lor, dar multe dintre ele erau și pe fondul unei boli teribile care înseamnă diabetul. A avut un diabet rebel”, a spus Văcăroiu, care și-a amintit însă de calitățile de politician, poet și gazetar ale lui Corneliu Vadim Tudor. Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a participat și ea la înmormântare. Întrebată dacă îi datorează lui C. V. Tudor cariera politică având în vedere că a fost membru PRM, Lia Olguța Vasilescu a spus: „sigur”. Printre cei prezenți la ceremonia funerară s-au mai aflat Marius Marinescu, Dumitru Dragomir, cântărețul Marian Nistor, Miron Cozma, Gheorghe Funar, Irina Loghin.

Corneliu Vadim Tudor a murit, luni seară, la vârsta de 65 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS