11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliția ungară închide principalul punct de trecere de la frontiera cu Serbia

Poliția ungară închide principalul punct de trecere de la frontiera cu Serbia

Poliția ungară a închis astăzi după-amiază principalul punct de trecere utilizat de imigranți pentru a trece frontiera sârbo-ungară, la Roszke, relatează AFP și Reuters, potrvit Agerpres.

În jur de 15 polițiști au blocat calea ferată pe care se deplasau zilnic mii de imigranți care voiau să intre în Ungaria, în timp ce alți polițiști au întins sârmă pentru a împiedica deplasarea. Pasajul de cale ferată de la Roszke, larg de circa 40 de metri, a fost tranzitat de aproape toți imigranții care au venit în Ungaria din Serbia de la instalarea gardului de sârmă ghimpată de-a lungul celor 175 km de la frontiera sârbă. Ungaria va aplica de marți o nouă legislație menită să protejeze frontiera sa cu Serbia de imigranți. Potrivit jurnaliștilor AFP de la fața locului, imigranții care veneau din Serbia au izbucnit în plâns când au observat că punctul de trecere era închis.

Poliția ungară a interceptat un număr de 13.162 de imigranți ilegali în cursul weekendului, în timp ce astăzi până la prânz au fost depistate alte 5.353 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS