5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIon Prioteasa la deschiderea anului şcolar la Școala Gimnazială Podari

Ion Prioteasa la deschiderea anului şcolar la Școala Gimnazială Podari

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, luni, în comuna Podari, la manifestările ocazionate de începerea noului an școlar, prilej cu care a subliniat faptul că administrația doljeană rămâne un partener implicat al sistemului educațional și va continua să susțină activ actul de învățământ. În noul an școlar, în cele cinci structuri ale Școlii Gimnaziale Podari vor învăța 587 de elevi, dintre care 55 au început, luni, cursurile în clasa I.
„Astăzi începe un nou an școlar, moment pe care îl mar chează, prin evenimente speciale, toate școlile, liceele și colegiile din județul nostru. Mi-am dorit să fiu alături de dumneavoastră aici, la Școala Gimnazială Podari, cu atât mai mult cu cât, în Dolj, peste jumătate din populație trăiește, lucrează și învață în mediul rural.
Spun «mediu rural», deși realitatea pe care ne-o prezintă această comună este aceeași pe care o regăsim în localitățile urbane. Avem, în concluzie, dovada că astfel de transformări sunt posibile, cu o administrație implicată, cu un primar gospodar. Prin ceea ce s-a realizat aici, în Podari, s-au conturat toate beneficiile standardelor moderne de civilizație și s-a făcut un pas însemnat către statutul de oraș, în situația în care și locuitorii vor dori adoptarea lui.
Dezideratul este ca așezările din jurul Craiovei să ofere aceleași condiții ca orice zonă periurbană din Uniunea Europeană, iar Podari este una dintre cele care se apropie de atingerea acestui obiectiv”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS