11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReduceri la biletele de călătorie cu trenul pentru elevi şi studenţi

Reduceri la biletele de călătorie cu trenul pentru elevi şi studenţi

Elevii şi studenţii pot beneficia de reduceri de până la 50 la sută la achiziţionarea biletelor de tren şi de până la 75 la sută dacă aleg abonamentele lunare, informează, joi, CFR Călători.
CFR Călători recoamndă elevilor şi studenţilor să îşi achiziţioneze din timp biletele/abonamentele pentru a călători spre/dinspre locul în care învaţă, având în vedere că se apropie începutul de an şcolar, dar şi cel universitar.

Elevii beneficiază, în baza carnetului de elev sau a adeverinţei pentru clasa pregătitoare, de o reducere de 50 la sută la cumpărarea unui bilet de tren Regio şi de o reducere cuprinsă între 20 – 30 la sută la cumpărarea unui bilet de tren InterRegio.

Studenţii la zi din învăţământul de stat sau privat acreditat beneficiază, în baza legitimaţiei de student „reducere la transport”, de o reducere de 50 la sută pentru un număr nelimitat de călătorii cu trenurile Regio. În baza carnetului de cupoane, studenţii pot efectua 24 de călătorii cu trenurile InterRegio, în decursul unui an, cu o reducere de 50 la sută.

În plus, pentru cei care călătoresc frecvent cu trenul, CFR Călători recomandă achiziţionarea unui abonament, precizând că elevii şi studenţii beneficiază de abonamente lunare cu 75 la sută reducere la trenurile Regio şi 50 la sută reducere la trenurile InterRegio.

„Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a doua, se eliberează pentru distanţe de până la 300 km iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat. La procurarea abonamentului sunt necesare carnetul de elev şi legitimaţia de reducere la transport pentru studenţi, vizate pentru anul şcolar în curs. De exemplu, un elev/student plăteşte doar 78,75 lei pentru un abonament lunar Regio, clasa a-II-a pe ruta Bucureşti Nord – Ploieşti Sud, în loc de 304,5 lei cât ar costa călătoriile la preţ întreg timp de 21 de zile lucrătoare pe lună”, potrivit unui comunicat al CFR Călători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS