9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiloţii Lufthansa de pe cursele pe distanţe medii şi scurte dinspre şi către Germania intră mâine în grevă

Piloţii Lufthansa de pe cursele pe distanţe medii şi scurte dinspre şi către Germania intră mâine în grevă

Lufthansa_A380_D-AIMA-1

Piloţii Deutsche Lufthansa de pe cursele pe distanţe medii şi scurte din şi către Germania vor intra mâine în grevă, extinzând astfel protestul care afectează azi cursele intercontinentale, informează Mediafax.ro. Aceste măsuri de protest sunt organizate în cadrul conflictului cu conducerea grupului, în legătură cu măsurile de reducere a costurilor, potrivit Bloomberg. Astfel, Lufthansa va fi nevoită să anuleze sute de zboruri, după ce sindicatul Vereinigung Cockpit a anunţat că protestul de marţi al piloţilor de pe cursele pe distanţe lungi va fi urmat de cel al piloţii avioanelor A320, Boeing 737 şi Embraer.

Protestele de marţi şi miercuri se adaugă altor 12 acţiuni greviste care au fost organizate de piloţii Lufthansa din aprilie 2014. Ultima grevă a avut loc cu trei zile înainte de prăbuşirea intenţionată, de către un pilot al diviziei low-cost Germanwings, a unei aeronave Airbus, în Alpii francezi, pe 24 martie, în urma căreia 150 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Directorul general al Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat săptămâna trecută că este pregătit să suporte noi greve, pentru a impune schimbări care vor ajuta compania să concureze cu operatorii low-cost din Europa şi Golful Persic, pe cursele pe distanţe lungi. Grevele au redus deja profitul operaţional al Lufthansa cu circa 300 de milioane de euro, iar Spohr a fost nevoit să revizuiască de două ori ţintele financiare ale grupului, în primul său an de mandat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS