10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolystart a premiat o tânără pianistă în cadrul festivalului Craiova Muzicală

Polystart a premiat o tânără pianistă în cadrul festivalului Craiova Muzicală

Denisa Curtașu
Denisa Curtașu

Tânăra pianistă Denisa Curtaşu a primit sâmbătă seară premiul Festivalului Internaţional „Craiova Muzicală“, acordat de Asociaţia Craiova Muzicală. Cu această ocazie, solista a fost recompensată și cu un premiu în bani din partea firmei Polystart. Este pentru prima dată când un artist este premiat în cadrul festivalului, ajuns la cea de-a 42-a ediţie, însă organizatorii îşi doresc ca distincţia să devină o tradiţie a evenimentului.

„Ne dorim să sprijinim tinerii muzicieni talentaţi, de aceea am hotărât ca acest premiu să meargă la artişti cu vârste până în 18 ani, aflaţi încă în învăţământul liceal, care au nevoie de suport şi încredere“, a declarat directorul Filarmonicii „Oltenia“, Vlad Drăgulescu.
Managerul Polystart, Cristian Dobre, a salutat inițiativa instituției craiovene de a implica mediul de afaceri în susținerea tinerelor speranțe: „De fiecare dată când vom avea posibilitatea, vom fi alături de tinerii talentați și îi vom sprijini în eforturile lor de a-și găsi drumul spre succes. Sperăm ca și alte companii să se implice în aceste demersuri“.

Denisa Curtaşu a susţinut sâmbătă un concert în cadrul secţiunii „Cameral“ a festivalului din acest an, la Muzeul de Artă din Craiova. În vârstă de 17 ani, Denisa este nu doar o pianistă virtuoasă, dar şi un compozitor talentat. A avut o ascensiune pianistică fulminantă în primii ani de școală și șansa de a studia muzica în unul dintre conservatoarele italiene, începând cu anul 2008. Tânăra artistă se află, în acest moment, la răscruce de drumuri: dorește să studieze muzica în Italia, însă îi lipsesc resursele financiare, astfel că premiul oferit, cu sprijinul Polystart, în cadrul Festivalului Craiova Muzicală, este mai mult decât binevenit.

Denisa Curtaşu a câștigat, în Italia, concursul TV Talenti alla Ribalta și a susţinut mai multe concerte-recital în Torino, Roma, Milano, Florenţa, Arezzo, Rimini, Pesaro și alte orașe. La Graz și Viena, a evoluat ca solistă, acompaniată de orchestră. A înregistrat un CD cu compoziţii proprii, iar recent, o compoziţie a Denisei a fost cotată cu maximum de puncte la un concurs ţinut la Roma. Visul ei este să continue pe drumul muzicii, să compună și să cânte şi să se afirme în ţară și străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS