16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFRF anunţă că noul Cod Fiscal va reduce la 5 la sută TVA-ul pentru biletele la meciuri

FRF anunţă că noul Cod Fiscal va reduce la 5 la sută TVA-ul pentru biletele la meciuri

Federaţia Română de Fotbal anunţă, vineri, pe site-ul oficial, că noul Cod Fiscal, aflat spre promulgare la preşedintele Klaus Iohannis, va reduce la 5 la sută TVA-ul pentru tichetele de acces la meciuri, scrie Mediafax.
„Cea mai importantă modificare în cadrul Codului Fiscal apare în cuprinsul art. 291 alin. (3) care prevede o cotă redusă la 5 la sută a TVA-ului perceput pentru accesul la evenimente sportive. Această excepţie de la cota standard de TVA pentru biletele de acces la evenimentele sportive reprezintă o armonizare a prevederilor legislative naţionale cu prevederile Directivei 2006/112/CE, care permite expres această derogare”, se menţionează pe site-ul citat.
De asemenea, articolul 25 din noul Cod Fiscal măreşte plafonul pentru acordarea de sponsorizări. Astfel, o companie va avea posibilitatea de a acorda cu titlu de sponsorizare o sumă de bani până în limita de 0,5 la sută din cifra sa de afaceri din 20 la sută impozit datorat, în loc de procentul de 0,3 la sută de până acum. Sponsorizarea poate constitui o sursă de finanţare privată importantă şi prin mărirea plafonului sumele disponibile vor creşte proporţional. Prevederile art. 62 lit. w) referitoare la neimpozitarea primelor acordate sportivilor pentru îndeplinirea unor obiective de performanţă îşi extind sfera de aplicare şi asupra cluburilor sportive. Astfel, primele sau indemnizaţiile acordate sportivilor sau staff-ului tehnic pentru obţinerea calificării şi participării la competiţii intercluburi oficiale europene sau mondiale vor fi scutite de impozit. Prevederea vine în sprijinul încurajării sportului de performanţă şi al recunoaşterii importanţei participării cluburilor în competiţii continentale sau mondiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS