17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Ucigaşul celor doi jurnalişti americani s-a sinucis

SUA: Ucigaşul celor doi jurnalişti americani s-a sinucis

Bărbatul care i-a ucis ieri pe jurnaliştii americani Alison Parker şi Adam Ward, chiar în timpul unei transmisiuni în direct, s-a sinucis împuşcându-se în cap, scrie Mediafax. Acesta era un fost coleg al celor doi jurnalişti.
Bărbatul fusese blocat de poliţie pe Autostrada I-66, în zona Fauquier. Fiind încercuit de poliţie, suspectul, identificat drept Vester Flanagan, în vârstă de 41 de ani, s-a împuşcat în cap. Autorul atacului armat a decedat la spital, după ce s-a împuşcat în cap, au anunţat autorităţile americane, citate de CNN. Vester Lee Flanagan ar fi reacţionat astfel la caracterul „rasist al atacului armat de la biserica din Charleston”, potrivit unui bilet sinucigaş primit pe fax de postul de televiziune ABC News, relatează Euronews. Flanagan a fost descris drept un fost angajat nemulţumit al postului de televiziune WDBJ-TV, pentru care lucrau şi cei doi jurnalişti ucişi. Postul de televiziune american ABC News a anunţat că a primit pe fax un document de 23 de pagini semnat de Bryce Williams, pseudonimul pe care îl folosea Flanagan când lucra ca jurnalist. „Numele meu este Bryce Williams”, scrie autorul biletului, menţionând că atacul reprezintă o „reacţie la caracterul rasist al atacului armat de la biserica din Charleston”.
„De ce am făcut-o? Am depus o cerere pentru o armă la 19.06.2015. Atacul armat de la biserica din Charleston a avut loc la 17.06.2015…”, se arată în biletul primit pe fax de ABC News. „Ce m-a scos din minţi a fost atacul armat de la biserică. Iar gloanţele mele aveau iniţialele victimelor pe ele”, potrivit textului. Postul ABC News a precizat că documentul era denumit „bilet sinucigaş pentru prieteni şi familie”. Autorul textului afirma că a fost vizat de discriminare rasială şi hărţuire sexuală la serviciu, precizând că a fost atacat de bărbaţi afroamericani şi femei albe, pentru că era un homosexual afroamerican.

Nouă persoane au fost ucise în atacul armat comis la 17 iunie, de un bărbat alb, într-o biserică afroamericană istorică din Charleston, în statul South Carolina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS