6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa: 4 oameni ucişi şi 3 grav răniţi după ce un bărbat beat a deschis focul într-o tabără de romi

Franţa: 4 oameni ucişi şi 3 grav răniţi după ce un bărbat beat a deschis focul într-o tabără de romi

Patru oameni ucişi şi trei au fost grav răniţi după ce un bărbat beat a deschis focul într-o tabără de romi din nord-estul Franţei, la câţiva zeci de km de Paris. Printre cei ucişi sunt un copil de 6 luni şi un poliţist. Alt copil de 6 ani a suferit un stop cardiac, dar a fost reanimatPrintre cei grav răniţi sunt un poliţist şi atacatorul, potrivit stiri.tvr.ro.
Conform relatărilor martorilor oculari, împuşcăturile au fost precedate de o ceartă violentă. În cele din urmă, un bărbat aflat sub influenţa alcoolului a intrat într-o rulotă şi a deschis focul. Un copil de 6 luni, un bărbat şi o femeie, membri ai aceleiaşi familii, au fost ucişi.
Doi poliţişti care au sosit imediat din comisariatul aflat lângă tabără au fost întâmpinaţi cu focuri de armă. Unul dintre ei a murit la spital în urma rănilor suferite, celălalt este internat în stare gravă.
„Făptaşul era şi el din tabăra de romi, nu ştim de ce a deschis focul, singurul lucru pe care îl putem spune este că a fost beat”, a declarat procurorul Bernard Farret.
Prefectul departamentului Somme şi reprezentanţi ai procuraturii au venit la tabăra de romi unde a avut loc tragedia.
La Paris, ministrul de Interne Bernard Cazaneuve a deplâns incidentul şi a transmis compasiunea sa şi condoleanţe familiei victimelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS