Acasă Actualitate Astra Asigurări intră în faliment

Astra Asigurări intră în faliment

-

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat astăzi intrarea în faliment a Astra Asigurări. Decizia a fost luată în contextul problemelor financiare pe care le are societatea, informează surse din interiorul ASF.
Potrivit acestora, cei care au polițe RCA încheiate la Astra Asigurări își pot obține banii înapoi pentru lunile rămase, sumele urmând să fie achitate de Fondul de Garantare.
Tot Fondul de Garantare se va ocupa și de cei care așteaptă plata daunelor auto.
Astra trebuia să atragă un investitor strategic care sa aducă 425 milioane de lei, însă procesul de majorare al capitalului s-a încheiat pe 19 august cu un eșec.

Compania este al treilea asigurator din România, are circa 4,6 milioane de clienți si este cel mai mare asigurator de locuințe, cu 2,15 milioane de contracte.
Intrarea în faliment ar putea duce la scumpirea poliţelor, potrivit brokerilor, deoarece Fondul de Garantare a Asiguraţilor ar putea să ceară o contribuţie mai mare din partea companiilor de asigurări.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.