10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcurs pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat - asistent la Înalta Curte de Casație și Justiție

Concurs pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat – asistent la Înalta Curte de Casație și Justiție

În ședința din data de 24 august 2015, prin Hotărârea nr. 789, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat organizarea la București  — în perioada 25 august — 25 noiembrie 2015 — a concursului pentru ocuparea unui număr de 22 de posturi vacante de magistrat — asistent la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Concursul este organizat de Consiliul Superior al Magistraturii și Institutul Național al Magistraturii în condițiile art.66 alin 2 și 3 și ale art. 67 alin.4 din Legea nr.303/ 2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare și în conformitate cu dispozițiile art. 3 alin 2 din Regulamentul de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat asistent de la Înalta Curte de Casație și Justiție, probat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 293/ 2007 modificată și completată.

Cele 22 de posturi de magistrat — asistent vacante sunt repartizate astfel: 5 posturi la Secția I civilă, 3 posturi la Secția a II-a civilă, 7 posturi, cu specializare în materia penală, în cadrul Secțiilor Unite — Complete pentru soluționarea recursurilor în interesul legii, Completele pentru dezlegarea unor chestiuni de drept și Completele de 5 judecători, 1 post la Secția penală și 6 posturi la Secția de contencios administrativ și fiscal.

La concurs se pot înscrie persoanele care îndeplinesc condițiile prevăzute de art. 14 alin 2 lit. a — e și art. 67 alin.4 din Legea nr.303/ 2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare, cu o vechime de cel puțin 5 ani în funcțiile prevăzute de lege, la data expirării perioadei de depunere a cererilor de înscriere.

Înscrierea candidaților la concurs se face la Consiliul Superior al Magistraturii — Direcția resurse umane și organizare, cu sediul în București, Calea Plevnei nr.141 B, sector 6, până la data de 15 septembrie 2015 inclusiv, taxa de înscriere fiind în cuantum de 450 lei.

Examinarea candidaților se face prin susținerea unui test — grilă de verificare a cunoștințelor teoretice și a unei probe scrise practice.

Detalii suplimentare privind concursul, inclusiv tematica și bibliografia și calendarul estimativ, se găsesc pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii www.csm1909.ro la secțiunea Magistrați > Concursuri si examene > Admitere în magistratura > Admitere prin alte modalități și a Institutului National al Magistraturii www.inm-lex.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS