15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate24 de autospeciale noi au intrat în dotarea IPJ Vâlcea

24 de autospeciale noi au intrat în dotarea IPJ Vâlcea

24 de autoturisme Dacia Logan au fost repartizate poliţiştilor vâlceni, pentru a fi folosite în misiunile desfăşurate pentru siguranţa cetăţenilor.

Etapa a III-a de aplicare a programului de înnoire a parcului auto, program iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne şi aprobat de viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, a adus în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, 24 de autospeciale, care au intrat de astăzi, în serviciu.
Structurile operative care beneficiază de noile maşini sunt cele de Combaterea Criminalităţii Organizate, Transporturi Feroviare, Investigaţii Criminale, Investigarea Criminalităţii Economice, Poliţiile municipale şi orăşeneşti şi Biroul Control Intern.

Din luna noiembrie 2014, de când a fost demarat acest proiect şi până în prezent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea fost înzestrat cu  44 de autospeciale marca Dacia Duster şi Dacia Logan precum şi 1 motocicletă marca BMW spre a fi folosită în misiunile desfăşurate de poliţişti, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi salvarea de vieţi, în special  pe drumurile naţionale şi judeţene.
Motocicleta are o capacitate cilindrica de 1261 cm3 -126 cai putere şi pot atinge 225 km/h, sunt dotate cu sistem de comunicare propriu, lampi avertizare rosu/albastru, flash stroboscopic, sirene electronice si lampa avertizare (girofar) de culoare albastra.
Prin dotarea cu aceste noi autospeciale, poliţiştii vâlceni vor fi mai prompţi în reacţie şi îşi vor desfăşura activitatea în condiţii ce vor conduce la creşterea capacităţii de acţiune şi în creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS