10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJaponia: 32 de persoane au murit într-o săptămână din cauza căldurii

Japonia: 32 de persoane au murit într-o săptămână din cauza căldurii

Valul puternic de căldură care afectează Japonia a provocat moartea a 32 de persoane săptămâna trecută, cea mai mare cifră înregistrată vara aceasta. Potrivit unui raport publicat de Agenția de gestionare a incendiilor și dezastrelor, în perioada 3 – 9 august, 11.219 de oameni au fost internați în centre medicale din cauza insolației și a deshidratării. Un număr de 32 de persoane au murit înainte să fie spitalizate.

Este a doua săptămână consecutiv când numărul persoanelor cu simptome legate de temperaturile înalte depășeste pragul de 10.000, de la începerea măsurătorilor, în anul 2008.

Dintre acestea, 331 au prezentat simptome acute și au necesitat spitalizare de peste 3 săptămâni, în timp ce alte 3.861 au avut simptome moderate, fiind internate un timp mai scurt, notează comunicatul. Persoanele cu vârste de peste 65 de ani au reprezentat circa jumătate din cazuri.

Valul puternic de căldură, care afectează de săptămâna trecută arhipelagul nipon, a adus temperaturi care au depășit 35 de grade și un indice de umiditate de peste 65 la sută la Tokyo și în alte zone ale țării, astfel încât agenția a sfătuit populația să se hidrateze corespunzător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS