21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis a semnat decretul pentru acreditarea ambasadorului Mihnea Motoc în Marea Britanie

Iohannis a semnat decretul pentru acreditarea ambasadorului Mihnea Motoc în Marea Britanie

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul pentru acreditarea în calitatea de ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a lui Mihnea Ioan Motoc, informează Administraţia Prezidenţială, potrivit Mediafax.
Şeful statului a semnat şi decretul de acreditare în calitatea de ambasador extraordinar al României în Republica Belarus a lui Viorel Moşanu. La jumătatea lunii mai, cei doi au primit aviz favorabil din partea comisiilor de politică externă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Mihnea Motoc a declarat la audierile în comisiile de specialitate ale celor două Camere că, prin nominalizarea sa ca ambasador în Marea Britanie, are şansa de a porni la drum cu un guvern aflat la început de mandat, cu o majoritate limpede, el arătând că, dintre membrii actualului Executiv, majoritatea vor fi reconfirmaţi în funcţie şi că a avut ocazia să ia legătura cu aceştia în diferite formate ale Consiliului UE.

Mihnea Ioan Motoc (49 de ani) a fost rechemat din postul de Reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană şi a fost propus ambasador în Marea Britanie şi Irlanda de Nord. Diplomatul Motoc era ambasador pe lângă UE din aprilie 2008. În perioada 2003-2008, a fost Reprezentant permanent al României pe lângă ONU, iar între 1999 şi 2001 a fost ambasador în Olanda. Anterior a deţinut diverse funcţii în cadrul Ministerului de Externe.
La 12 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat alte 10 decrete pentru acreditarea unor ambasadori, între aceştia numărându-se Emil Hurezeanu – ambasador în Germania, Adrian Cioroianu – delegat permanent al României pe lângă UNESCO, Ion Jinga – reprezentant permanent al României pe lâgă ONU de la New York.

La 29 iunie, şeful statului a semnat şi decretul de numirea a lui Liviu Maior ca ambasador al României la Washington.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS