12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că, în perioada 10 – 23 august, regimul termic este ridicat, însă, pentru prima dată după o perioada lungă de timp fără precipitaţii, se întrevăd şanse de ploi pe arii extinse în intervalul 15 – 18 august, la nivelul întregii ţări. Estimările meteo sunt realizate de către ANM pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, până în data de 15 august, vremea se va menţine caniculară. Media regională a valorilor termice diurne va fi de 34-36 de grade, iar a celor nocturne va fi în creştere, de la 16 grade în primele două zile, până în jur de 19 grade în 15 – 16 august. În a doua parte a intervalului, este probabilă o scădere de temperatură, astfel că media maximelor va ajunge la 31 – 32 de grade, iar cea a minimelor spre valori în jur de 16 grade. În perioada 15 – 18 august, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că mai ales în timpul după-amiezelor, local, vor fi averse (posibil mai însemnate cantitativ). În restul intervalului ploile vor fi posibile cu totul izolat.

La munte, pe parcursul intervalului de prognoză, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit, fiind estimate valori maxime, în medie, în jurul valorii de 24 de grade în prima săptămâna de prognoza şi de 21 – 22 de grade, în a doua săptămână. Minimele termice vor fi în creştere uşoară, de la 12 grade în prima zi a intervalului, spre 14 – 15 grade, urmând să revină la valori în jur de 12 grade, după data de 19 august. Instabilitatea atmosferică se va accentua în perioada 14 – 18 august, astfel că, mai ales în timpul după-amiezelor, vor fi averse, izolat importante cantitativ. În restul intervalului ploi de scurtă durată vor fi posibile doar pe arii restrânse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS