Acasă Actualitate Mai multe persoane, printre care şi români, rănite într-un incident la bordul...

Mai multe persoane, printre care şi români, rănite într-un incident la bordul trenului Sofia – Istanbul

-

Mai multe persoane au fost rănite în timpul unui accident care a avut loc a trenul internaţional Sofia – Istanbul, au anunţat Căile Ferate Bulgare, potrivit rador.ro. În jurul orelor 21:40, duminică seara, la gara din Plovdiv, în momentul montării locomotivei diesel la trenul rapid internaţional 493, care călătoreşte pe traseul Sofia – Istanbul, locomotiva diesel s-a lovit de tren cu circa 15-20 de km/h.

În momentul impactului cu locomotiva, în vagoane au fost rănite 9 persoane – 8 cetăţeni străini şi o bulgăroaică. Românii au răni uşoare, bulgăroaica a fost mai serios afectată. Ea a fost internată în Spitalul Universitar „Sfântul Gheorghe”, cu nasul spart, traumatisme la bazin şi la piept. Viaţa ei nu este în pericol.
Ceilalţi răniţi, între care există şi mai mulţi cetăţeni români şi copil, un portughez, un spaniol şi un cetăţean german, au fost consultaţi şi lăsaţi  să plece. Locomotiva şi vagonul au suferit pagube materiale. Cu acest tren călătorea un grup format din 60 de turişti străini, pentru care este asigurat transportul cu autobuze până la Kapikule. La locul incidentului au ajuns reprezentanţi al Căilor Ferate Bulgare – Transport de Călători SA. Sunt anchetate motivele care au dus la acest incident.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.