5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApartamentele ANL se scumpesc cu 16%

Apartamentele ANL se scumpesc cu 16%

(Foto: pressalert.ro)

(Foto: pressalert.ro)

Ministerul Dezvoltării Regionale a publicat în Monitorul Oficial un ordin care stabileşte baza de la care se calculează preţul unei locuinţe ANL pentru acest an. Astfel, conform actului normativ (Ordin 373/2015) pentru anul 2015, valoarea de înlocuire pe metru pătrat este de 1.691,29 lei/mp inclusiv TVA.
Coeficientul care permite calcularea valorii de vânzare a locuinţelor construite de ANL anul acesta a crescut cu aproximativ 16% faţă de anul trecut. A ajuns la aproximativ 1.700 de lei pe metrul pătrat cu TVA, la care se adaugă comisioane de 1%. Apartamentele se pot lua şi în rate.
Anul trecut, valoarea de înlocuire pe metru pătrat a fost de 328 euro/mp inclusiv TVA (1.456,32 la curs mediu de 4,44 de lei pentru un euro).
Preţul final de vânzare a locuinţei presupune însă şi un comision de până la 1% din valoare plătit de cumpărător unităţii prin care se efectuează vânzarea, pentru acoperirea cheltuielilor de publicitate imobiliară efectuate de autorităţile publice locale, potrivit avocatnet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS